Vetohommeleita yms oheisharrasteita...

--

Mä taidan tehdä tähän jonkun kokoelman hiihto ym vetoharraste hommeleista selityksineen, koska monesti tulee juttua aiheesta... voin yrittää koota jotain vinkkejäkin varusteista jne...

13.12.-21 Lunta oli tullut juuri sen verran, että pääsi ekat hiihdot tälle talvelle kokeilemaam. Pepin (reilu puol vuotta) kanssa eka pieni koirahiihto harjoittelu lenkki. Positiivista oli että Peppi ei ollut moksiskaan suksistani yms, vaan innokkaasti häntä heiluen opeteli hommaa ja ajoittain mentiin pätkiä oikein mallikkaastikin. Toki välillä ojat ja hajut kiinnostivat, kuten tässä videossa ja sai itse olla skarppina että pysyi vauhdin muutoksissa mukana ettei tullut kolareita tai liian teräviä nykäisyjä. Mutta Pepistä tulee kyllä varmasti helposti hyvä ja innokas hiihtokaveri ja veturi :) Toistelen noita käsky ja ohjaussanoja jatkuvasti vaikkei Peppi vielä niistä mitään ymmärrä, mutta oppii ne kyllä nopeasti kun kovasti toistelee... Ja Itse mukana hiihtämällä ei nuorelle koiralle tule liikaa rasitusta ;)


13.12.-21 Riinan (5V) kanssa matkaan lähdettiinkin heti vauhdilla ja syöksylasku voisi olla paras kuvailu menosta. Mun tehtävänä on yrittää vain pysyä pystyssä ja lämpimänä viimassa. Sauvat on mukana näön vuoksi ja auttamassa tasapainossa tiukoissa paikoissa. Ja vaikkei nykyään uskoisi oli Riinalla aikanaan vaikeuksia opettelussa kun se arasteli aika kovin suksia ja niiden suhinaa.


13.12.-21 Riinan kanssa mentiin samaa vauhtia ensimmäiset puoltoista kilsaa, ei paljon ehdi naapureitakaan moikkailla. Sen jälkeen reipasta ravia tai laukkaa vuorotellen kohdasta riippuen ja vetäistiin samantien samaa vauhtia lenkki puolen kylän ympäri, kun intoa kerran riitti ja vielä osittain toista kierrosta, kun ei Riina halunnut vielä ekan kiekan jälkeen kodin kohdalla heivata... Ehkä noin 7km tuli eli ihan hyvä totuttelulenkki ekalle keralle talven vetohommia varten. Jälkikäteen voi todeta että missään ei tuntunut tai näkynyt seuraavina päivinäkään eli pohjakunto kunnossa :)

13.12-21. Ja vielä Nelli 12 vuotta... Eli kun koira on koko ikänsä liikkunut ja ruokavalio kunnossa ei se ihan heti rapistu ja käyttöikää riittää :) Vähän hitaammin lähdettiin liikkeelle kuin Riinan kanssa, tosin empä minä juuri auttanut kun vaan perässä roikuin kuvaten, mutta vauhtia riitti silläkin sen jälkeen, eikä sauvoja tarvittu. Minä päätin Nellin kanssa kotio kääntymisestä, koska Nelli olisi vaan jatkanut eteenpäin, Mutta mielestäni muutama kilsa oli sille nyt ekalla kerralla tarpeeksi ennekuin näkee miten se palautuu. Ei kyllä ollut milläsänkään lenkin jälkeen vaan ihan normisti pihalla ravaili reippaasti loppupäivänäkin, eikä seuraavinakaan päivinä jäykistellyt.


--


--

--
   

--

        --

--

--

--

--

--

--

---       

--

--

--

--

--

---