Gerbiilit & poikueet vuosina -12 - -15

Tarun puutarha & lemmikit liikkeessä saat monesti tavata erilaisia eläimiä, jotka ovat kuitenkin samalla perheemme lemmikkejä

Eläinperheemme on saanut uusia tulokkaita vuonna 2012 eli pieniä ja touhukkaita gerbiileitä...

Tälle sivulle kirjoittelen satunnaisesti gerbiiliemme kuulumisia yms mitä milloinkin mieleen juolahtaa... Gerbiilien on tarkoitus saada myös joitakin poikueita... 

PS. Gerbiileillämme on myös Petsie -profiilit

Alla on kuvia myös jokaisesta poikueesta. Kuvateksteissä selostukset poikueen poikasista ja jos poikasia niistä on vielä kotia vaille tai varattavissa. Eri poikueista voi yhdistellä samaa sukupuolta olevia nuoria poikasia ihan vapaasti ja ne totutetaan tarvittaessa valmiiksi toisiinsa meillä. Jos haluaa ostaa kerralla 3-4 kimpan sekin onnistuu ja silloin voi olla hyväksi että porukassa olisi hiukan ikäeroja, jolloin arvojärjestys muodostuu ja pysyy helpommin luonnostaan. Meillä voi olla nuorukaisia tai nuoria aikuisiakin myynnissä, joista poikasten kanssa yhdistämällä voi saada kivan ja toimivan kokoonpanon ;)

Yksineläjiksi ei myydä; ellei kotona ole jo kaveria odottamassa, on hankittava useampi samaan aikaan. Eikä tietenkään alaikäisille ilman vanhempien suostumusta. Poikasia on käsitelty runsaasti ja useiden ihmisten voimin ja ovat myös tottuneet monenmoiseen vilskeeseen ja mekkalaan ;)

Petsiestä löydät lisää kuvia ;)  Vaavit

2015

M-poikue 24.4.-15. Synt. 8.4.-15, (synt.8, hengissä 4)

L-poikue 24.4.-15. Synt. 3.4.-15, 2 poikaa ja 2 tyttöä, kaikki siameseja, osa kuviolla

13.4. -15

Sellainen pikainen info, että nyt viimein on kolme poikueellista gerbiililapsosia kasvamassa :) Molempia sukupuolia löytyy ja värikirjoakin on, vaikkakin vanhin poikue on kaikki siameseja.  

Kuvia ja tietoja päivittelen myöhemmin, mutta tietysti saa niitä tulla kaupalle katsomaan, kun keskellä hälinää ovat syntyneetkin ja kasvavatkin ja sukulaisia on tietysti myös nähtävänä. 

31.3.

Vihdoinkin olisi gerbiilipoikasia ihan oikeati syntymässä, ainakin osan mahoista päätellen :) Finalla ainakin on niin paksu maha, että tulossa on varmaan ihan reilu satsi. Ja toivottavasti nyt muutkin alkaisivat jo synnytellä onnistuneita poikeita, kun on niin monta kertaa jääneet tyhjäksi aiemmista astutuksista. Tämä on ollut hassu syksy-talvi-kevät; poikia ei ole kiinnostanut juurikaan astua ja tytötkään eivät ole tiinehtyneet. En keksi muuta järkevää syytä kuin valon puutteen, meillähän gebut oleilevat suurimman osan ajastaan luonnonvalon armoilla ja takanahan on melkoisen synkkä ja pimeä jakso. Tuota teoriaa vahvistaisi sekin että heti kun oli muutamia peräkkäisiä kirkkaita ja aurinkoisia päiviä, alkoi tulosta tulla...

2014

Näiden gerbiilien sivujekin päivitykset jäivät loppuvuodesta muiden asioiden jalkoihin. Syksyllä ei gerbiilipoikueita saatu millään meillä onnistumaan, pimeys syynä? Ja se yksi ainoa syntynyt pieni poikuekin menehtyi heti alkuunsa. Gerbiili kokoonpanotkin muuttuivat hiukan, mutta hyviä nuoria yksilöitä kasvatukseen olisi useita, joten toivottavasti kevään puolella sitten saadaan taas poikueita ja tuoretta verta omiinkin laumoihin taas. 

Vas. J-poikueen, synt. 11.4., ainoa eloonjäänyt poika: black patched. Oik. K-poikue, synt.18.4. (syntyi 4, elossa 3): burmese pied poika, siamese tyttö ja cappuccino tyttö.

24.4.

Meillä on nyt taas pari poikuetta kasvamassa: "Pilkun" esikoispoikueesta eli J-poikueesta jäi eloon vain 1 poika, joka jää meille itselle ja toisessa terrassa on K-poikueessa 4 vajaan viikon ikäistä pientä, Minnin, Cesin ja parin nuoren tyttelin hyvässä hoidossa.

 

27.2.

Gerbiililapsoset H ja I -poikueista ovat kasvaneet hyvin ja ovat uteliaita ja reippaita. Alkuviikosta pistin kaikki poikaset yhteen Minnin ja Cesin laumaan ja olin varautunut niitä tarvittaessa hetken totuttelemaan ja tarkkailemaankin, mutta eipä mitään tarvinnutkaan tehdä... Aikuiset tytöt ottivat pienokaiset vastaan hyvin ja jo hetkisen kuluttua olivat "väärätkin" mukulat jo uudessa maitobaarissa maistelemassa ja hoivattavina. Minä tykkään :) näin pitääkin lapsiin suhtautua, olivat sitten alkujaan kenen tahansa. Aikamoinen vilskehän tuolla terrassa nyt on kun yhteensä 14 mukulaa siellä touhottaa menemään, mutta on helpompi sitten lähteä uusiin koteihinkin hetken kuluttua kun ovat jo valmiiksi kaikki yhtä porukkaa ja voipi valita molemmista poikueista jäseniä ja meille kotiin jäävä Even tyttökin jää asumaan nimenomaan tuohon uuteen laumaansa, jotta saan pidettyä joka laumassa suht. tasaisesti eri ikäisiä tyttöjä. Hiukan ikäviä uutisia on, että Flikan synnyttämät kaksi pienokaista eivät selvinneet, mutta saa vielä myöhemmin sitten kerran yrittää, kunhan nyt hetken aikaa huilailee (ja tuhdistuu).

Sain myös vähän aikaa sitten päähänpiston punnita kaikki gebut nyt talvikaikaan, kun varsinkin pojat olivat aiemmin niin kevyitä, vaikka varmasti ovat silmämääräisesti tyttöjä isompia ja nyt olivat hiukan tukevammassa kunnossakin ja yllätys olikin poikien osalta melkoinen verrattuna aiempaan tulokseen! Tytöt sitävastoin ovat vuoden ympäri melko hoikassa kunnossa.

Pojat ikäjärjestyksessä: Masa 108g , Iivari 84g (on nyt hoikahkossa kunnossa, mutta on myös pienin kooltaan muutenkin), Cassu 118g , Däni 124g, Eetu 124g ja Gabi 100g (vasta 5kk kasvaa varmaan isoimmaksi).

Tytöt ikäjärjestyksessä: Essi 74g (on itse hiukan pienehkö kooltaankin, mutta jälkeläiset hyvän kokoisia), Nene 82g , Minni 82g (synnyttänyt ja imettää joten aika hoikkana), Cesi 88g , Eve 80g (synnyttänyt ja imettää isoa poikuetta, joten laihassa kunnossa), Flikka 68g (synnyttänyt juuri ja on laihassa kunnossa, tosin myös pienehkö kooltaan muutenkin), Pilkku 80g (6kk), Fina 74g (5kk)    

Eli näiden punnitustulosten valossa gerbiilimme ovat ihan sopivaa keskikokoa, mikä onkin mieleeni, enkä haluakkaan yhtään isompia kuin nuo meidän isoimmat nyt ovat :)

H ja I poikueiden mukelot n 5vk:a, kaikki 14 kpl enemmän tai vähemmän näkyvillä. Vas. kuvassa mukana myös Cesi ja Minni

I-poikue, synt. 28.01.-14 Yht. 5 poikasta: 3 poikaa (burmese pied, siamese pied, cappuccino?) ja 2 tyttöä (2xburmese pied).

H-poikue, synt. 23.01.-14 Yht. 9 poikasta: 6 poikaa (black, black patched, dove, 2x dove patched, pew) ja 2 tyttöä (dove, dove patched, pew). - Hiukan huomautettavaa 2:ssa pojassa: black patched "pikkuruipelo" ja toisen dove patched pojan hännän kärjessä oli pienenä rupi eli voi näkyä tupsussa isonakin.

12.2.

Flikka synnytti vihdoinkin ekan poikueensa 10.2. tosin vain kaksi poikasta, mutta katsotaan olisiko edes jompikumpi toiveidemme mukainen uros ja voisi jäädä kotio.

Even 9 poikasen pesueessa alkoi olla parin viikon iässä niin suuria kokoeroja eli pari poikasta alkoi jäädä selvästi jälkeen, kun joutuivat varmaan taistelemaan yhteisestä nisästä isompien varatessa muut, että päätin kokeilla siirtää pienimmän rääpäleen Minnin pesään (sillä oli vain 5 poikasta)... ja se temppuhan onnistui hienosti ja laiheliinikin alkoi saada masun täyteeen maitoa ja Even poikueessakin kokoerot alkoivat heti tasaantua kun poikasia oli se tasan kahdeksan. Olemme myös päättäneet nyt sitten jättää kotiin yhden dove-tytön Eveltä.

5.2.-14

Ekat astutukset eivät siis tuottaneet tulosta, mutta uusinnoista alkoi sitten jo tullakin :) Eve synnytti 23.1. peräti 9 poikasta ja Minni seuraavalla viikolla 5 lisää. Lisäksi vaikuttaa siltä että myös Flikka on viimeinkin onnistuneesti tiinenä ja poikasia odotellaan kohtapuoliin syntyväksi. Värikirjo kattaa kokonaisuudessaan melkein koko kasvatukseni repertuaarin... Tosin eipä taaskaan onnistunut omat väri-sukupuoli toiveet; ei syntynyt mustaa tai siamesea tyttönä, joita tuohon tyttölaumaan toivottiin eli täytyy miettiä mitä tehrään, josko vielä kolmaskin dove tyttönen meille sopisi. Yhtään poikaa ei nyt jokatapauksessa näistä ekoista yhdistelmistä jää, koska nuo suvut on uroksissamme jo kattavasti edustettuina ja viimeksi syksylläkin uroskin taas jäi vaikkei ollut ihan tarkoitus.

17.12.

Siis juuri olin jo päättänyt luovuttaa gerbiilien astutuksien suhteen... niin tytöt alkoivat kiimailemaan oikein huolella ja nyt sitten on kolme naarasta astutettu onnistuneesti eilisen ja tämän päivän aikana :) Katsotaan nyt sitten onnistuisiko joku saamaan ihan poikueenkin ensi vuoden alussa. Kaikki kolme ovat vieläpä kukin eri uroksella joita en ole ketään aiemmin käyttänyt, joten melko monipuolista sakkia voisi olla tulossa ;) 

JK. Ja seuraavana päivinä tuli vielä yksi astutus lisää, joten kyllä nyt varmaan joku poikue noista onnistuukin ja edes joitakin poikasia saataisiin :) 

10.12.

Syksyn pari poikueellista muuttivat sitten luovutusiän saavutettuaan omiin koteihinsa lukuunottamatta niitä jotka jäivät omien laumojen vahvistuksiksi. Poikasista oli todella kova kysyntä ja yritimme saada loppusyksylle vielä pari poikuetta lisääkin, mutta ei vaan onnistunut. Omien naaraiden kiimat heikkenivät syksyn edetessä ja astutukset eivät ottaneet onnistuakseen, eikä se ainoa onnistunut astutus tuottanut onnistunutta tiineyttä (En siis asuta uroksia ja naaraita yhdessä, vaan astutan vain suunnitelmallisesti yksittäin ja se on hiukan epävarmempi tapa poikueiden aikaansaamiseksi, mutta haluan urosten ja naaraiden omien laumojen pysyvän koossa, enkä halua myöskään useita poikueita peräkkäin.) Meiltä myös muutti Pohjois-Savoon muutama gerbiilinuorukainen ja vaihdossa tuli saman verran, joista yksi astutettuna, mutta sekään poikue ei onnistunut. Pakko kai vaan odotella kevättalvea ja päivien pidentymistä, jotta kiimat vahvistuvat ja ainakin noilla parilla naaraalla joilla jo nyt yritettiin, saataisiin onnistuneet pesueet maailmaan.

Joulukuussa jouduin myös lopettamaan Envy Me -vanhuksen, vaikkei se nyt ihan ikäloppu vielä ollutkaan, vasta reilu 3-vuotias. Se oli jo pitkin syksyä alkanut vanheta ihan silmissä ja liikkuminenkin kangistunut aikalailla ja katselin sitä jo monesti että vieläkö antaa olla vai joko on aika, kun jo melkoisen kömpelösti kiipeili ja liikuskeli ja hygienian hoitokin hiukan jo takelteli, tosin se oli muutoin ihan pirteän oloinen ja aktiivinen, eikä kasvaimia tms ollut havaittavissa. Mutta sitten joko se itse tai joku lauman muista jäsenistä oli purrut sen häntää melko pahasti, se kun ei ollut luopunut johtajan asemastaankaan niin olikohan kenties riitaa ollut ja päätinkin että nyt on sen aika...    

Alla on kuvissa meidän kaikki tämänhetkiset pysyvät asukit marraskuussa eli joukossa on vielä Envykin. Naaraita on 3 laumaa ja uroksia 2 laumaa.

Tytöt marraskuussa-13: Nene (burmese pied), Essi (black patched), Fina (dove patched), Envy (dove pied). Cesi (burmese), Eve (dove cb patched) Minni (burmese pied), sekä "J" (black patched) ja Flikka (black)

Pojat marraskuussa -13: Cassu (burmese pied), Däni (siamese pied), Eetu (black pied), Masa (siamese pied), sekä Gabi (burmese) ja Iivari (DTW)

19.9.

Nuo meitin gerbiilit näyttävät ainakin omaan silmään sopivan kokoisilta ja miellyttäviltä ja innostuinkin tänään käyttämään niitä vähän puntarilla vertailun vuoksi ja tässäpä tuloksia: Essi painoi vähän päälle 70g ja muut tytöt n.80g tai jotkut ihan aavistuksen alle, paitsi nuori Eve (5kk) oli vasta 55g, tosin se on ihan keskenkasvuisen näköinen vielä ja kasvaa varmasti :) Mutta Even poikueveli Eetu kyllä painoi jo melki 90g, meinaakohan sekin kasvaa vielä paljon...? Muiden poikien painot olivat yllätyksekseni hyvin lähellä tyttöjä, eli n.80g tai hiukan päälle, vaikka pojat kyllä näyttävät paljon muhkummilta, hassua 🤨

Yritin myös etsiä eroavaisuuksia Cesin burmese lapsista, mutta toivotonta; ne on ihan samansävyisiä klooneja muuten kuin sukupuolten osalta ja nekin ovat tuplana eli 2xtyttö ja 2xpoika ja päältä ei erota yhtään (paitsi sen viidennen valkoisen poikkiksen)... Jännä nähdä tuleeko kasvun myötä edes jotain eroavaisuuksia. Siis silmätkin avasivat jokaiikkaa viime yön aikana ja molemmat yhtäaikaa ja vilistävät pitkin ja poikin terraa peräkanaa :) Hoitajat aina välillä yrittävät kerätä niitä kasaan, mutta hetken perästä luovuttavat toivottoman puuhan; vaikka kolme isoa yrittää kerätä, niin viisi pikku vilistäjää eivät silti pysy aisoissa hetkeäkään :D

 

13.9.

Voi nuo isommat poikaset ovat niin söpöjä nyt, kun singahtelevat vauhdikkaasti pitkin terraariota ja silmätkin on jo auki kaikilla melkein kokonaan. Tänään siivosin terraarion jossa asuvat (mulla on tapana vaihtaa puhtaat kuivikkeet ja ripotella paljon kaikkea syötävää pikkuisten ulottuville siinä vaiheessa kun vauvat ja emo ovat jättäneet pesän), ja pikkuiset tutkivat ihan innoissaan uutta ympäristöään ja aikuiset naaraat tietysti hirveällä vimmalla alkoivat järjestellä terraa ja välillä jäivät vaavitkin lentelevän kuivikeryöpyn alle...

Pienemmät vauvatkin jo pikkuisen liikuskelevat ja tutkiskelevat kotiympäristöään vaikka silmät onkin vielä tiukasti kiinni. Kunhan nyt vaan jatkossakin sujuisi hyvin noiden vauvojen kanssa :) Varsinkin kun kysyntää on nyt ollut paljon enemmän kuin tarjota, eikä kaikille halukkaille edes riitä nyt. Mutta meillä on kyllä joitain vauvasuunnitelmia loppusyksyksi ja gerbiililaumamme saavat kohtapuoliin myös uutta vahvistusta toiselta puolelta maata jos kaikki nyt onnistuu suunnitellusti. Että näin tässä nyt taas käy niinkuin aina muidenkin eläinten kanssa, että kun jostain innostumme, niitä tuppaa hetken päästä olemaan ihan reilusti...

 

9.9.

Vanhempi poikueemme on jo saavuttanut parin viikon iän ja ovat oikein reippaita ja hyvin kehittyneitä pikkuisia. Värikäs porukka kylläkin, mutta taaskaan värit-sukupuolet eivät osuneet toiveidemme mukaisesti... en ymmärrä miten aina voi syntyä samanvärisiä tyttöjä ja vastaavasti pojat myös identtisiä entisiin nähden, eikä koskaan toisinpäin. No yksi tyttö sitten varmaan vaan jää näistä kotiin ja sekin kuitenkin samanvärinen kuin jo meillä on pari kappaletta.

Nuorempi poikuekin on jo reilun viikon ikäinen ja värit ja sukupuolet on katsottu, eikä tällaistakaan tuuria voi helposti osua kohdalle kuin nyt; 4 poikasta on tasan tarkkaan äitinsä värisiä eli kuvioton burmese ja yksi pew eli valkoinen... Eikä yhtään muuta, vaikka todennäköisyys yhdistelmässä näihin nyt syntyneisiin oli niitä pienimpiä. No katsotaan josko jompikumpi burmese tytöistä kuitenkin jäisi kotiin, loput kolme olivatkin poikia ja niitä ei tästä yhdistelmästä nyt varmaan yhtään jää.

 

G-poikue: Synt. 1.9. Yhteensä 5 poikasta; 3 poikaa (2x burmese ja 1x pew) ja 2 tyttöä (burmese). Valkea poika kuoli kaivuu-romahdus- onnettomuudessa.

F-poikue: Synt. 26.8. Yhteensä 5 poikasta; 3 poikaa (burmese pied, siamese patched ja dove pied) ja 2 tyttöä (burmese ja dove pied)

30.8.

Alkuviikosta syntyi 5 gerbiilivauvaa, jotka ovat lähteneet kasvamaan ja kehittymän mukavasti :) Odottelemme myös toisen poikueen syntymistä lähipäivinä... Eli näistä sitten omaa kokoonpanoa kohtapuoliin varailemaan, kunhan kotiinjäävät selviävät ensin ;) Väreinä od. ainakin; burmese (tummahko rusehtava), siamese (beige) ja pew (valkoinen), sekä kuviolla, että ilman.

 

 

Aikuiset ja nuorukaiset elokuussa -13. Vas. Pojat katolla Eetu, Masa, Däni ja Cassu kurkistaa kopista. Oik. tytöt Essi, Nene, Envy ja kasassa alta lähtien Cesi, Esme, Minni ja takana Eve

3.8.

Ei ole tullut paljoa kuulumisia kirjoiteltua, kun tulee oltua vaan ulkona puutarha hommissa ja elukoiden kanssa ja pupuvauvat vieneet suurimman huomion. Mutta meillä on siis nyt suunnitelmia taas gerbiilien lisääntymisen suhteen ja loppukuun tienoilla sitten kuuluu toivottavasti lisää ;)

 

12.5.

Gerbiilien kokoonpanoja järkkäsin alkuviikosta hiukan, kun jaottelin D-poikueen sukupuolten mukaan eri porukoihin. Tosi hienosti aikuiset, niin tytöt kuin pojat, ottavat nuo pienet laumoihinsa, vaikka ne olisivat ihan vieraita eli helppo yhdistellä kokoonpanot sopiviksi. Meillä on siis nyt kolmessa terrassa gerbut, niin että yhdessä on aina 1-2 kunnolla aikuista ja sitten pari "teiniä" ja lisäksi useita poikasia. Osa nuorista/poikas gerbiileistä on myynnissä ja niitä on lähtenyt ja lähtee maailmalle sitten pikkuhiljaa ja olenkin sovittanut porukat niin, että kaikkiin jää kuitenkin hyvät porukat ja tarpeeksi seuralaisia.

 

3.5.

Gerbiiliterraarioissa käy melkoinen vilske nyt, kun nuo molemmat reilumman kokoiset poikueet mennä vipeltävät jo ympäriinsä (asuvat kylläkin eri terroissa). Mekin saimme nyt vihdoin ne toivomamme sopivat täydennykset laumoihin ja kyllä näistä vielä hyviä värikkäitä ja kivakuvioisia kokoonpanoja riittää muillekin halukkaille ;)

E-poikue: Synt. 13.4. Yhteensä 6 poikasta; 3 poikaa (burmese pied, black pied, black patched) ja 3 tyttöä (2x dove patched, pew)

D-poikue: Synt. 30.3. Yhteensä 7 poikasta; 5 poikaa (burmese pied, 3x siamese pied, cappuccino) ja 2 tyttöä (burmese, siamese pied)

15.4.

Meillä on myös muutama luovutusikäinen gerbiili valmiina lähtemään omaan kotiin ja uusia poikasiakin on vielä syntynyt. Tämän jälkeen poikasia ei meillä synny vähään aikaan, ei ainakaan ennen syksyä eli nyt on aika toimia jos haluat meiltä pikkugerbiilejä ;)

10.3.

Pikku gerbiilejä on kasvamassa kahden poikueen verran. (kuvissa alla) Toisessa hengissä kaksi ja toisessa kolme poikasta (molemmista yksi menetettiin eri syistä). Hiukan enemmänkin olisi voinut tulla, mutta ehkäpä joskus sitten. Emot ovat osoittautuneet luottavaisiksi ja hyväksyneet hienosti usein toistuvat poikasten "räpläämiset", mikä onkin minusta tärkeää lemmikkieläinkasvatuksessa.

C-poikue: Synt. 18.2. Yhteensä 3 poikasta (syntyi 4, joista 1 pienin kuoli); 1 uros (burmese pied) ja 2 naarasta (burmese ja pew).

B- poikue: Synt. 10.2. 2 poikasta (syntyi 3, joista yksi lopetettu loukkaantumisen takia); siamese patched poika ja burmese pied tyttö.

18.2.

Ensimmäinen gerbiilivauvamme on jo muuttanut omaan kotiin, mutta uusia pienokaisia on syntynyt :) Lähiaikoina nähdään millaisia nyt tulee. Myös Toivo on jatkanut matkaansa toiseen kotiin, kun välit Masan kanssa alkoivat rakoilla.

 

27.1.

Meidän ensimmäisestä gerbiilin poikasesta on kehkeytynyt oikein vaativa lellivauva 🙃. 3½vk ikäinen suloinen vauveli käy törkeästi vaatimassa vuoronperään hoivaajiltansa maitoa yms. ja kukaan naaraista ei ainakaan toistaiseksi ole laittanut sitä yhtään kuriin... Se on myös melkoisen iso pullero, kun on ruokaa ollut jatkuvasti hyvin tyrkyllä. Ja tietysti se on myös jo hyvin tottunut ihmistenkin käsittelyyn, kun ainoana on saanut rutkasti huomiota osakseen. Tässäpä olisikin varattavissa aivan äitinsä näköinen, oikein oiva ja kesy lemmikki :) Tosin kaverin se tarvitsee, eli jos ei kotona ole jo valmiina kaveria, on odotettava uusien poikasten syntymistä ja katsottava niistä sopivaa kaveria. Meille siis odotetaan lisää vauvoja toisista vanhemmista lähiaikoina...

 

2.1. Hyvää alkanutta vuotta 2013 !

Gerbiilien kasvatustouhut eivät ole onnistuneet ihan toivotulla tavalla, mutta meillä on nyt ensimmäinen (emme ainakaan löytäneet kuin yhden) elävä poikanen pesässä, jossa kolme innokasta emoa; Essi, Nene ja Mimi (oli pakko vaihtaa Minin nimi, kun ei enää olekaan pienin...) sitä kovasti hoivaavat. Jää nähtäväksi miten se tulee selviytymään. Poikasen oikea äiti on Nene ja kyllä se varmaan useampaakin odotti, mutta katoa on ilmeisesti käynyt. Muista hiukan aiemmin syntyneistä? poikasista ei näy jälkeäkään :( ja Envy onkin nyt verkon takana, koska sen läsnäollessa ei taida homma onnistua. -Meidän pojillakin kesti alkuun melkoisen kauan ennenkuin hiffasivat mitä tyttöjen kanssa olisi tarkoitus tehdä... Ehkä tämä tästä nyt pikkuhiljaa ja myöhemmin saadaan jokunen pikkuinen lisääkin.

A-poikue: Synt.1.1.-13 vain yksi ainokainen lellilapsi...

Gerbiilit joulukuussa -12 Vas. pojat: ylh, "Masa" ja alh. "Toivo". Sitten tytöt: "Essi", "Nene" & "Minni", sekä "Envy"

24.11.

Gerbiilien perheenlisäys yritykset eivät oikein ole toistaiseksi ottaneet onnistuakseen... ehkäpä se kuitenkin tästä pikkuhiljaa, kunhan pojatkin pääsevät jyvälle mitä niiden olisi tehtävä ;)

 

30.10.

Gerbiileillä menee hyvin ja ollaan tutustuttu puolin ja toisin :) Seuraava tavoite olisi sitten se niidenkin perheenlisäyksen saaminen...

 

22.10.-12

Suurin viimeaikainen tapahtuma eläinperheessämme on uusi aluevaltaus eli: Meille muutti kaksi laumallista gerbiileitä ! 4 tyttöä ja 2 poikaa ja tarkoitus on saada välillä myös gerbiili -vauvoja. Löysimme tosi mukavat ja kaikki toiveemme täyttävät eläimet kasvattajalta, joka joutui osasta omistaan luopumaan. Jatkossa gerbiilien kuulumisia löytyy silloin tällöin täältä.

Gerbiilit lokakuussa -12. Vasemmalla pojat "Toivo" ja "Masa". Seuraavaksi tytöt "Essi" ja "Envy", sekä "Nene" ja "Mini" jonka nimi olikin pakko vaihtaa myöhemmin kun kasvoikin melkoisesti isommaksi...