Tarmokas Miska

-----

FIN38193/05 Synt. 14.7.2005Kuollut: 22.11.2017 (12v 4kk) Ruokahalu katosi ja laihtui nopeasti, koska liikkui edelleen paljon ja oli vilkas. Lopetettiin ennen talven tuloa laihtumisen vuoksi, muita oireita ei ehtinyt tulla.
isä: Dixon Ciperro emä: Carda vom Isseltal


Miskan isä Dixon on Saksalaista syntyperää, jonka sukulaisissa on monia siellä jalostuksessa menestyksellä käytettyjä koiria. Dixonilla on Kaer -kokeesta AVO2 tulos ja se on KANS MVA. Miskan emästä voit lukea Cardan omalta sivulta. Koko pentueesta ja sisaruksista löytyy tietojaM-pentue -sivulta.

Lonkat: A/A kyynärpäät: 0/0Virheettömät nivelet.
Ei allergioita, tulehduskierteitä tms.Kynsien kanssa oli ongelmia (tulehdus) kesällä -10, mutta ei ikinä uusinut, eikä mitään muuta koskaan ollut.
Koko: 63cm / n.30kg

Kaer NUO0, AVO 2(useita), myös lintuja pudotettu AVO 2 tuloksella (metsäkokeesta AVO 3).Miskalla ei nuortenluokassa riistatilanteet vielä onnistuneet toivotulla tavalla jamuutamissa avo-luokan starteissa on ollut myös huonoa tuuria osittain matkassa. Miskan haku on laajaa ja vauhdikasta ja sitä on hieno katsella, mutta lintutilanteissa ei nuorempana aina itsehillintäole meinannut riittää... Välillä se väläytteli ihan hyvääkin toimintaa, mutta heti seuraavaksi taas kaikki tuntui unohtuvan... Eli tuppasi nostamaan linnut ennenaikojaan tai sitten ei saanut jarrutettua eli meni perään. Nyt "keski-iässä" on alkanut vihdoin löytyä varmuutta riistankäsittelyyn.

Miskalle on kyllä onnistuneista tilanteista ammuttu niin peltokanoja, kuin montaa sorttia metsälintujakin, aina ukkomettoihin asti. Se myös noutaa hanhet, kyyhkyt ja sorsat maalta sekä vedestä, ajaa haukkuen jänistä, kettua ja ilvestä, eikä kainostele supejakaan kohdatessa.

"Sähkösetteri" lempinimen saanut Miska ei oleihan rotutyypillinen, sillä varsinkin nuorena sen täyttä laukkaa oleva haku oli todellakin välillä aivan liian laajaa ja sen kanssa on itsekin pidettävä reipasta vauhtia maastossa kulkiessa, jottei se laajenna hakua mahdottomuuksiin... Hermot eivät myöskäänolekuuluneet vahvuuksiin, eli sen on välillä ollutvaikea saada itseään hillityksi, esim. kyyhkypassissa tms. kun jossainon paukahtanut, seon ampaissut täyttä laukkaa pari sataa metriäpellolleennenkuin edes tajuaa että mihin suuntaan... Miskan kanssa vaaditaankin kanssametsästäjältä sitten hermoja kaksin verroin. Onneksi iän myötä näyttää pinna pitenevän koirallakin :)

Näyttely: FI MVA ,Miska on meidän perheen tyylikäs hienohelma; hyväryhtinen,hyvällä narttumaisella rakenteella,näyttävillä liikkeillä ja hienoilla hapsutuksilla varustetulla turkilla oleva tyttönen.

LuonteeltaanMiska on leikkisä, vilkas ja energinen, jopa lapsellinen höpsöja 4-vuotiaaksi saakka äitinsä lellivauva.Itsehillintä ja kärsivällisyys eivät ole vahvimpia puolia... Se on avoin kaikkien kaveri, mutta jännittää helposti oudoissa tilanteissa ja paikoissa,mikä on monesti vaikuttanut myös sen suorituksiin.Sen pystyy antamaan lastenkin pideltäväksi näyttelyissä tai muissa julkisissa tilanteissa.Tosin meidän pojat ovat vähintään yhtä itsepäisiä kuin koiratkin ... :=)

---