Granitsan Teoreticheskaja

-----

Venäläis-eurooppalainen laika


GranitsanTeoreticheskaja - " Tira/ Tirppa "


Synt. 24.11.2013   Kuoli: 21.08.2023  (Vointi heikkeni äkillisesti, vatsaontelosta löytyi kasvain, joka oli revennyt)

i: G-Mamai

Venäläistaustainen Baltiassa asuva aito työkoira, jolla II-dipl. villisialta. Suvussa tuloksia villisialta, karhulta yms.Näyttelystä isällä ROP.

e: Pihkatapin Granitsa

Hirv AVO1 , Lint AVO 3 , suvussa paljon hyviä näyttöjä antaneita koiria.Näyttelystä; vasert

Tirppa käytettiin lonkkakuvissa, kun se heitti helposti peitsille ja vähänkään pidemmillä lenkeillä alkoi myös onnahdella. Kuvat olivat aika karut, lonkkamaljat olivat aivan epämuodostuneet... polvet ja selkä olivat kyllä kunnossa. Sille ei otettu virallista lausuntoa kennelliitosta.

Tirpalla oli kyllä taipumukset ja vietit kunnossa metsästykseen, mutta Tirpan ura metsästykoirana jäi ikävä kyllä kesken, koska se ei kyennyt enää liikkumaan pitkiä matkoja yhtäjaksoisesti lonkkiensa takia. Näyttelystä sille ei saatu palkintoa, sillä sielläkään se ei saanut täyttä kierrosta puhdasta ravia. Tuomari kyllä oli pahoillaan ja kehui että muutoin koira on todella hieno. Myöskin suunniteltu jalostuskäyttö kariutui lonkkien takia.

Tirppaa oli oikein reipas ja rohkea ilmeikäskoiranalku, jolla sopivasti vilkkautta, sinnikkyyttä ja jääräpäisyyttä,mutta se on sopivassa suhteessa myös harkitsevaineneikä provosoidu tai rähjää liian herkästi. Omaa tahtoa ja fiksuuttakin löytyi rutkasti. Eli oli oikein sopivan luonteinen meidän laumaamme ja toiveisiimme nähden :)

Tirppa muutti myöhemmin Vanhempieni luokse viettämään seurakoiran päiviä, johtuen sekä sen nivelongelmista, jotka estivät lopulta metsästyskäytön kokonaan, että meidän muiden narttujen kanssa alkoi pikkuhiljaa tulla riitoja laumanjohtaja Cardan kuoleman jälkeen. Se sopeutui onneksi hyvin seurakoira elämään ja rauhallisiin kävelylenkkeihin ja kyllä nautti olla huomion keskipisteenä ja oli lähiseudun lasten suosikki halinallukka :)

---