Fasaanit

Fasaanitarhoissakin on asukkeja... Ihan perus rengaskaula- eli metsästysfasaaneja. Ja koska nää hommat aina karkaa käsistä on tarhoja jo kaksi, ympärivuotisen emolintutarhan lisäksi monta kertaa isompi kausikasvatustarha metsästyskauden istutukkaille (Ero on siis vain katossa, joka toteutettu kevyemmin)

 

Fasujen tarha on tommonen reilu 10m levee ja reilu 4 m korkee ja hyvin siellä tuntuu mahtuvan jokunen lintunen oleilemaan ja pyrähtelemään, ainakin sen verran hyvin ja kauas lentäviä on meitin kasvateista tuolta tullut. Tämä on tehty ympärivuotiseksi tarhaksi ja on kauttaaltaan kunnollista metalliverkkoa.

Ja tää kausikasvatustarha onkin sitten himppasen isompi... Korkeutta on se samat neljä metriä, mutta pituutta sitten ihan reilusti enemmän... Luulis mahtuvan kasvamaan sen mitä viitsii haudottaakin

Niin fasaaneja on nyt siis tuotettu pienimuotoisesti sekä omiin tarpeisiin, että kyllä näistä jokunen riittää myytäväksikin... Tarkoitus on jatkossakin keväisin jonkun verran näitä laittaa eli voipi tehdä varauksia ja kysellä. Tarhoissa on korkeutta reilusti, jotta nousevat ja lentävät hyvin, koska koirahommiin näitä on kaavailtu ja vahvoja ja kestäviä ovat tuntuneetkin olevan. Ruokintakin on ollut mahdollisimman luonnonmukaista eli ei ole lihotettu nopeasti, vaan saaneet kasvaa ja kehittyä rauhaksiin.

Viikon iässä raitakuosit alkavat vaihtua ruutuihin ja sitten riistanväriin

5/-21 Siellä niitä kuoriutuu ja oikealla jo kuivia pieniä raitapaitoja

Meitin värimunijat on fasaaneja... Munissa on värien kirjoa :)

Näin hienoja ja komeita niistä kasvoi :)

Vas. Elokuussa -20; kyllä niitä siellä on, ja kaikkiaan 19, vaikka hyvin maastoutuvatkin. Oik. Sateen jälkeen kuivattelemassa esillä paremmin...