Kuulumisia, kuvia yms 2008-09


Nämä sivut on aloitettu 19.01.2008 ja tästä eteenpäin kuulumiset tulee tipoittain

Toivottavastinäiltä sivuiltalöytyy mukavaa luettavaa ja katsottavaa. Olen tarkoituksella jättänyt mm. sukutaulut yms pois, koska ne on helposti löydettävissä SSK:n tietokannasta tai vaikkapa SKL:n koiranetistä. Myös itse rodusta löytyy tarpeeksi kattavasti tietoa münsterikerhon sivuilta. (Jos olet kiinnostunut rodusta, lue ehdottomasti jalostuksen tavoite ohjelma!) Etusivun linkeistä pääset etsimään lisää tietoa koirista ja rodusta.

04.02.

Järjestimme taas jo perinteeksi muodostuneen tapaamisen fasaanitilalla 2-3.2. Tällä kertaa olimme varanneet tilalta mökin koko viikonlopuksi. Porukkaa olisi mahtunut mukaan enemmänkin, mutta paikalla olijat ainakin tuntuivat nauttivan. Laitoin heti tuoreeltaan kuvan osallistujista metsästys/tapaamiseen. Viikonloppu onnistui mainiosti, vaikka sää ei kaikkein miellyttävin ollutkaan. Moni koira toimi jo ihan niinkuin pitääkin. Saaliistakin huomasi että M-koiruudet ovat jo melkoisen taitavia. Jopa meidän Miskakin yllätti ja peräänmenoja (vai pitäisikö sanoa 'tyylipuhtaitapaukkunoutoja', kuten metsästys-dvd:tä la illalla katsellessammeopimme asian ilmaisemaan...) lukuunottamatta toimi ihan hienosti, jopa hieman vaikeammissakin tilanteissa.
Lisäksi lisäsin Cardalle ja Miskalle suorat linkit münsterikerhon ims-galleriaan.

--

21.3.

Lisätty tänään otettuja ihan tuoreita kuvia Cardan itse löytämästään jahaukkumalla tiedottamastalöydöstään metsässä. Kiukkuisesta ja sisukkaasta vastustajasta huolimatta Carda ei saanut naarmuakaan, mutta supi menetti henkensä.

23.7.

Lisätty muutama kuva kasvattien tapaamisista Pohjoisen reissultamme. 

2.8.

Käytiin tänään vesityökokeessa kummankin koiran kanssa ja molemmat, sekä Carda että Miskasaivat täydet pisteet !Toivottavasti hyvä tahti jatkuu syksyllä maastossa...

18.9.

Omien koirien kuva-albumiin lisätty muutamaotos toissaviikonlopun puuhista...
..eli hanhia suun täysiltä.

18.10.

Lisäilty taas kuvia sekä omien koirien että kasvattien albumiin.
Loppukesän jasyksyn aikanaonkin jo touhuttu kaikenlaista... kyyhkyjä, hanhia, metsäkanalintuja ja peltokanoja, carda on myös purkanut agressioita supikoiriin sekäollut jäljestämässä.

Yksissä metsäkokeissa (täällä Vihdissä)koiramme olivat myöselokuun lopussa. Carda oli ainoa koira kokeessa, joka löysi lintuja ja onnistui käsittelemään niitä ja oli siis ainoa palkittu kaikkiaan 15 osallistuneesta, tosin senkään päivä ei mennyt ihan putkeen, pikku mokailua pitkin päivää. Miskan hakuvauhti ja laajuusoli omaa luokkaansa, mutta lintutilanteita ei saatu.

Syyskuussa suuntasimme jälleen Pohjois-Karjalaan lapsinemme ja koirinemme ja Metka omistajineen matkassa mukana. Lintuja löysimme kohtuudella, Miska varsinkin oli hyvä löytämään koska sen haku on aivan järjettömän laajaa, mutta se lintujen kanssa toimiminen ei tunnu vakiintuvan sellaiseksi kuin pitäisi. Sekäyttäytyy kuin pentu, välillä toimii ihan okja seuraavassa hetkessä hillintä taas pettää.

9.11.

Kävimme aiemmin Miskan kanssafasaanitilalla treenamassa ja tarkistamassa josko sitä kannattaisi ilmoittaa vielä kokeeseen. Päätimme sitten sen ilmoittaa kun totesimme sen mahdollisuuksien koepalkintoon olevan noin 50%. Kokeessa sitten "tuuri" puuttui peliin ja vei Miskan mahdollisuudet sillä se ei tietenkään kestänyt sellaista tilannetta kuin kokeessa tuli; Heti Cardan riistatilanteen jälkeen oli Miskanhakuvuoro tiheässä kuusikossajonka reunalta se oli muutamankymmenen metrin päästä nähnyt ja kuullut kaiken... Ja tietenkin 5 sekunnin kuluttua laitettuani ylikierroksilla käyvän Miskan hakuun lintuja löytyi... Kukaan ei oikeasti nähnyt mitä tapahtui, lintujen perässä pellolle se ei juossut, mutta ei myöskään luokse tullut heti ja vihdoin sen tullessa karkottui vielä lintu. Tuomari esitti arvelunsa tilanteen kulusta ja antoi tuomioksi sulkemisen.Niin siisCardakin oli kokeessa ja palkittiin... tietenkin.

.

8.2.09

Ensiksi iloisia tulosuutisia; Sepe eli Tarmokas Meikäpoika sai tänään Tammisaaressa Kaer F kokeesta AVO3 (55 pist) tuloksen ! Nyt on sitten tulostili avattu avoimessakin luokassa... Onnittelut omistajille !

Meillä oli myösviime viikonloppuna tapaaminen jo tutuksi käyneellä porukalla fasaanitilalla.Joidenkin koirien omistajat pääsivät nauttimaan kerta toisensa perään onnistuneista riistatilanteistajaosa hioi vielätaitojaanfasaanien kanssa. Iltaisin jutusteltiin ja saunottiinsekä testailtiin osumatarkkuutta laserhirviradalla. Mukavaa oli, kiitos siitä kaikille mukana olleille.
Laitoin kuvasivulle jo muutaman valokuvan viikonlopusta, mutta lisään niitä vielä lähiaikoina, kunhan vaan kerkiän. Muitakin kuvia on vielä tältä talvelta näytille tulossa.

17.2.

Lisää iloisia uutisia: Sepe palkittiin toistamiseen Kaer-kokeen avoimessa luokassa eilen Tammisaaressa. Tuloksena oli jälleen AVO3 (54pist).

6.7.

KATSO: PENTUJA -sivu !!!

Jos kaikki sujuu hyvin, on syksyllä taas tarjolla TARMOKKAITA metsästyskoiran alkuja !

vanha rouva " CARDA "(Carda vom Isseltal FIN25210/01, katso Cardan oma sivu ! ) on astutettu 5.7.09 ...
nuorellaELMER AV HUNDREMETERSKOGEN:lla, FIN22063/06 alias"PLATTE "

Pentueenisäedustaa erisukulinjoja jaon useamman sukupolven nuorempi kuin Cardan ekan pentueen isä ja näin ollen yhdistelmä poikkeaa edelliskerrasta oleellisesti muuten paitsiCardan osalta.

Cardalla on käyttömeriittejäriittävästi, sekä virallisia että ihan käytännön touhuista vähän joka saralta mitä näiden kanssa vaan voi tehdä; se on uskomattoman varmatoiminen ja monipuolinen työkoira.Ulkopuoliset tahot voivat myös vahvistaa "meidän kertomuksiamme".

Pentueen isä "Platte" on nuorempi kuin Cardan edelliset jälkeläiset, joten sen koe- ja käyttöura on vasta edessä. Toivottavasti ensi syksyn aikana sekin saa koenäyttöjä kasaan. (vesityökokeesta onjo lupaavasti 5 pistettä...)Rakenteen puolesta näyttöjä sillä jo on ja Cardan kohdalla suurin "rakenneongelma" eli huonot kulmaukset ovat vastaavasti pentueen isällä kunnossa.

Suvultaan Norjassa syntynyt "Platte" on yhdistelmäNorjalaista
(emä synt. Norjassa ja suku juontaa juurensa mm.Tanskan kautta Saksaan) ja Saksalaista (Ruotsissa asuva isä syntynyt Saksassa) ja edustaa siis nimenomaan käyttökoira sukuja.


28.7.

Lisätty tulevan pentueen vanhempien kuvia ja vähän tietoa PENTUJA -sivulle. Nyt vaikuttaa siltä, että Carda odottaisi todella pentuja, lähiaikoina asiasitten varmistuu.
Päivitettymyös M-kasvattien kuvauksiin Mikille ja Mellille tämän kesän parannellut näyttelytulokset.

30.7.

Kasvattien kuva-albumiin laitettu kuvia viime viikkoiselta kesäreissultamme pohjoiseen, johon kuuluu tietenkin myös tuttujen tapaaminen...
Tietojalisäilty myöspentuja-sivulle ja tehty suora linkki pentueen isän "Platen" tietojen yms.etsimiseen muualta netistä


4.8.

Miska kävi tänään vesityökokeessa. Ihan nappiin ei mennyt, mutta harjoittelukertoihin (peräti yksi kerta koko kesän aikana...) nähden olemme ihan tyytyväisiä sen saamaan 4 pisteeseen.

13.8.

Omien koirien kuviin laitettu tänään otettu kuvasarja pellon laidasta. Kyyhkystyksen "oheistuotteena" Miska löysi pudonneen kyyhkyn lähettyviltä supikoiran penikan ja piteli sitä aloillaan (painoi päällään maata vasten). Cardan tullessa vähän myöhemmin paikalle, Carda tietenkin rosvosi sen ja puri hengiltä. Käskimme Cardan hetken päästä irrottaa ja pistimme sen kauemmaksi maate, jotta näkisimme mitä Miska tekee kun äiti poistettiin paikalta. Iloksemme Miskakin otti supikoiran reippaasti suuhun ja kanniskeli sitä ylpeänä.

Cardan maha on kasvanut taas aika vauhdilla, toivomme kuitenkin ettei sillä olisi tällä kertaa kauhean suurta pentuetta ikänsäkintakia ja ettäpentue saataisiinonnistuneesti maailmaan.

Vesityö kokeissa on käynyt myös ainakin Sepe ( Meikäpoika ) jase otti heti täydet 5 pistettä.


25.8.

Pentuja sivulle laitettu pari kuvaa Cardan isostapentumahasta kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa. Täytyy myöntää että pelonsekaisin tuntein seuraamme mahan hurjaa kasvua, silläpentuja vaikuttaa olevan jälleen reilusti, vaikkei se olisi ollut toivottavaa enää tuolla iällä.Ylihuomenna röngenistä saamme sitten helpotusta tai vahvistusta epäilyihimme...


28.8.

Cardan kanssa käytiin eilen röntgenissä, ajatuksena varmistaa pentujen määrä synnytystä silmällä pitäen. Mutta sillä on taas niin paljon pentuja, ettei varmaa lukumäärä saatu selville; n.10 pentua, ehkä enemmänkin...Eläinlääkäriämme huvittaa Cardan hedelmällisyys, mutta itse olemmetosi huolissamme miten asiat sujuvat, kun ikääkin on ja sillä on jo nyt raskasta ison mahansa kanssa,eikä syöminenkään oikein suju kunnolla enää. Jos prosessi saa onnellisen päätöksen, niin muutamia hyviä koteja on vielä hakusessa...

9.9.

Carda jouduttiin eilen (8.9.) leikkaamaan ja silläon nyt7 (5+2) pentua. Pentuja oli kaikkiaan 11 kpl, mutta 2 oli kuollut jo aiemmin kohtuun ja 2 poikaa menehtyi synnytyksen yhteydessä.


12.9.

Selostus muutaman viimepäivän tapahtumista, sekä suruista, että iloista:
Carda vointi oli lopputiineydestä huono ja syykin sitten selvisi. Eli synnytyksen oltua jo yön yli käynnissä, eikä seuravaan iltapäivään (8.9.) mennessä ollut tullut yhtään pentua ulos, vaanCardastaalkoi vuotaa ainoastaanrunsaasti vihreää nestettä, jouduttiin sille tekemään pikainen sektio.
Sektiossa löytyi kohdusta toiseltapuolelta kaksi jo aiemmin kuollutta pentua, jotka olivat ilmeisesti pääsyynä normaalin synnytyksen epäonnistumiseen jasairastuttivat myös Cardaa loppuraskaudesta. Samalla puolella kohtua oli myös 4 muuta pentua, joista kaksi(2u) oli jo kärsinyt niin etteivät selvinneetelävänä, sekä kaksi (2u), jotkaolivat kyllä hengissä, muttaolivathyvinpieniä ja laihoja, sekä selvästi kärsineet jo pilaantumaan alkaneidensisaruksien seurasta.
Toisella puolellaoli vastaavasti viisi hyvän kokoista ja kuntoista pentua (3u + 2n). Pienistä pojista ensimmäinen lopetettiin n.1vrk iässä, sen täytyttyä nesteillä (lähetettiin varmuuden vuoksi Eviraan tutkittavaksi)ja toinenkin 2vrk iässä (avattiin samantien, ja oli muutoin ok, paitsi suolisto ei ollut ihan kunnossa). Pienien poikien kehitys oliilmeisesti kärsinyt niin, että olivat vähän niinkuin keskosia.
Mutta iloista on, että ne toisen puoliskon viisi pentua olivat sittenvahvoja ja terhakoita. Meistä onkin nyt ihan outoa kun kaiken kaaoksen jälkeensaammeseurata onnellistakoiraperhe-elämää ja tehtävämme on vain viedä Carda välillä ulos ja tarjoilla sille pentujen hoidon lomaan ruokaa ja juomaa. Cardankin vointi koheni heti leikkauksen jälkeen ja se on meistä uskomattoman hyväkuntoisen oloinen kaiken tuon jälkeen ja hoivailee rauhallisesti vauvojaan, edes leikkauksen jäljeteivät näytä sitä vaivaavan yhtään.

12.9.

KUVIA UUSISTA PENNUISTA LAITETTU !!!
N-pentueelle on tehty oma kuvasivu, johon lisäsin ensimmäiset kuvat.

Viisi 4 päivän ikäistä TARMOKASta pientä isomünsterin alkua voivat hyvin ja Carda nauttii äitiydestä. Sen elämän tarkoitukset ovat selkeästi "työ" monipuolisesti metsästyksen sarallasekä hellä ja huolehtiva äiti. Pikkuisetkin ovat jo kasvaneet ja kehittyneet silmin nähden, eikä niiden liikkumistakaan voi enää nimittää puhtaasti ryömimiseksi, vaan pikemminkin ne "konttavat" jalkojensa varassa ja kiipeilevät vauhdikkaasti esteiden yli. Punnituskin on operaatio sinänsä, koska eivät pysy käyttämässäni korkealaitaisessa kulhossa enää sekuntiakaan.


22.9.

Pennut ovat kovasti kasvaneet ja pulskistuneet. Carda on ehkä vähän yli-innokas äiti... Se hoitaa ja syöttää niitälähes taukoamattaja pennuista on tullutvarsin pyöreitäpikku palleroita, joista äiti huolehtii vielä täysillä. Kyllähän ne jo omin jaloin yrittävät paikasta toiseen siirtyä, mutta kumolleen useasti kellahtavat. Myös silmät ovat auenneet.
Lapsemme katoavat aina välillä ja löytyvät sitten pentulaatikosta istumastanukkuvia pentuja syleissäänja pennutkin ovat ihan selvästi leimautuneet lapsiimme ja rauhoittuvat heti heidän syleihinsä... Carda myös hyväksyy oman perheemme, lapset mukaan luettuna yllättävän hyvin "pesäänsä", mutta vieraat saavat kylläterävät tuijotukset jos edes vilkaisevat kohti vauvalaatikkoa.


30.9.

Kaikki pennut on nyt varattu. Pennuista on laitettu vähän kuvia viime viikolta N-pentueen omalle kuvasivulle ja lisäksi yksi videopätkä. Niistä on tullut mekastava ja vaativa pikkukoiralauma ja ovat saaneet maistella parina päivänä vähän koiranruokaakin ja hyvinon osattu heti syödä.

Miska on parhaillaan Juran kanssa Pohjois-Karjalassa mettällä ja on jopa kunnostautunut niin, että kotonamme olevatäytetty ukkometso saa nyt hienonpuolison kaverikseen. On jokunen muukin lintu jo tullut, muttaaina välillä tilanteissa ei sen hermotpidä vaan pöllyttää linnut ylös kuin mikäkin kakara eli sitä paljon odotettua varmuutta ei tunnu edelleenkään löytyvän. Velipoika Metkakin on taas reissussa mukana ja saaliin makuun on sekin isäntineen päässyt.Miskasta on laitettu omien koirien kuviin muutama otosalkaneen kauden"töistä".


5.10.

Miska on muutamana viimepäivänä Juran kanssa reissussa yllättänyt ja alkanut saada hermonsa kuriin, vaikka lintutilanteita olisi päivän aikana ollut runsaamminkin. Eli onnistuneita tilanteita on alkanut tulla ihan jatkuvalla syötöllä ja se toimi loppureissun kuten taitavan kanakoiran pitääkin mettälinnuilla ja saalistakin on sen mukaan..., näinköhän se alkaisi aikuistua kun on ihan yssikseen ilman äippää mettässä.


25.10.

Pennuista on kehittynyt oikein hienoja koiranalkuja ja ovat luonteiltaan tasapainoisen oloisia. Autoiltukin yms.on eivätkä ole olleet juuri moksiskaan, eikä el.lääk. tarkastus ja tatuointikaan tuntuneet järkyttäneen niitä. itse olemme erittäin tyytyväisiä pentuihin ja erityisesti että saimme mitä toivoimme; eli pentulaumassa on porukasta erottuva tyttö, joka "ajattelee itsenäisesti" ja ottaa mitä haluaa ja menee minne lystää kenestäkään välittämättä. Nellitoistaa äitinsä käyttäytymismalleja(niin hyvässä, kuin pahanteossakin :) ja tuntuu niin tutun oloiselta, kaikenkukkuraksi se on aivan äitinsä näköinenkin... Se kun tapittaa suoraan silmiin tai seisoo häntä sojottaen tilannetta tarkkaillen, on näky aivan kuin Cardan pentukuvissa.Tulevaisuus sitten näyttää kehittyykö siitä yhtä mainio metsästyskoirakin kuin äiti on.


29.11.

Huh huh, johan on pitänyt kiirettä ja tohinaa. En ole ehtinyt edes mitään tuoreita kuulumisia ja kuvia laittaa (Eipä niitä ole paljoa ehditty ottakaan). Nyt kuitenkin on laitettu muutama kuva pennuista ennen luovutusta ja sitten omien koirien kuviin Nellistä 8vk.

Pennut lähtivät ajallaan sitten omiin koteihin. Osa on osoittanutmelkoistatarmokkuutta ja vaatinut tuoreiltaomistajiltaan hieman enemmänkin paneutumista asiaan, mutta kaikki ovat kuitenkin päässeet jo hyvään yhteiselämän alkuun. Muutama pentu on osoittanut jo vahvojaseisontataipumuksia ja toivottavasti hommat jatkuvat samansuuntaisina kaikkien osalta.

Meille jäänyt Nellinoorakinheräsi 8vk iässä yhtenä päivänä kanihäkillä ja on siitä lähtien seisoskellut hyvin tiivisti ja pitkään kaneja. Carda oli aivan samanlainen pienenä ja toivottavasti Nelli sitten seuraa äitinsä jalanjälkiä metsästyskoiran urallaan. Muutenkin Nellissä näkyy ihan kaikessa toiminassaäidin käyttäytyminen ja toimintamallit niin hyvässä, kuin pahassakin... hermojamme on koeteltu aika lailla ja yritämme vaan muistella, että noin se Cardakin koetteli ja hyvä siitä tuli. On kyllä kieltämättä välillä huvittanutkin, miten voi pentu toistaa ihan samoja eleitä ja kepposia kuin äitinsä pienenä ? Täytyy olla jotenkin samanlaista sisäsyntyistä kieroutunutta mielikuvitusta ja muutoinkin luulee itsestään usein vähän liikoja...

Cardalla on ollut melko runsaasti jäljestyskeikkoja syksyn aikana, pahimmillaan (tai miten sen ottaa) muutama keikka viikossa.Mukavaa oli kun tänään naapuriseuran"kadonnut" peurapukki löytyi sen avulla hyvin nopeasti, kun alla oli pari kolarijäljestystä joista eilievästi loukkaantuneita elukoitasaatu lopetettuapitkistä seuraamisistahuolimattaedes seuraavana päivänä.

Miskan kanssa oltiin menossa kokeisiin, mutta sepä aloitti sopivasti juoksun keskellä parasta koekautta. Osaa sekin ajan valita sille yhden kerran vuodessa olevalle ajallensa. No nyt alkaa jo olla lopuillaan ja on jo intoutunut leikkimään pikkusiskonkin kanssa, jolle aluksi oli niin mustasukkainen :) Meillä on muutenkin ollut aika härdelli koiraperheen kanssa (ihan kuinerittäin 'tarmokkaiden' poikienyrittäjävanhempien perheessä ei muutenkin olisi haastetta tarpeeksi) Eli laumassamme onväliaikaisesti 4 koiraa; Vilkaspikkuriiviö ja sen ylihuolehtivainen ja -innokasäiti, juoksuaikainennuorehko lapsellisen vilkas narttu ja vierasnuori uros. Mutta kunnialla on selvitty ja koiratkin voivat kaikki hyvin ja tulevat keskenään juttuun mukavasti.

--


--


--


--


--


--

--

        --

--

--

--

--

--

--