Tarmokas pentuja...  

Tarmokas pentu metsästyskaveriksi?


Isomünsterinseisoja sopii perheisiin joissa riittää intoa koiran kanssa touhuamiseen ja ollaan valmiita tarjoamaan koiralle rodunomaista työtä eli monipuolista metsästykseen liittyvää puuhaa. Pelkästään seurakoiraksi isomunsteri ei sovi, mutta saadessaan tarpeeksi aktiviteetteja,se on loistava perhekoira vapaa-ajalla ja sopii lisäksi moniin muihinkin harrastuksiin. Koira vaatii selkeät rajat ja hyvän peruskoulutuksen ollakseen mukava perheenjäsen ja luotettava harrastuskaveri.

Ehdoton edellytykseni on, että pennut pääsevät metsästäviin koteihin. Kiinnostus koe- yms.toimintaa kohtaan on plussaa. Erilaisia ja-kokoisiatreeni-/metsästystapaamisia koirille voidaan järjestää ;) Tukea ja apua saamuutoinkin tarpeen mukaan.

Pentueita meillä on harvakseltaan eli lähinnä kun olemme itsekin uutta koiruutta vailla...

 
Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä ja kysele lisää !

taru . lamminen@ hotmail . com   tai    0400 727 750 / Taru

Ei pentueita suunnitteilla tällä hetkellä...

Koska kuitenkin tulee kyselyitä; mitäehtoja, maksaa jne... niin tässä jotain alustavasti: Tapauskohtaisesti voi tulla muutoksia tai poikkeuksia.


Käytän Suomen kennelliiton koiran myyntisopimusta, jonka perusmyyntiehdot ovat pohjana. Pennut luovutetaan el.lääkärin tarkastamina kirjallisen raportin kera ja useampaan kertaan madotettuina. Tunnistusmerkintä ja rekisteritodistus kuuluvat tietysti mukaan.

Pennusta maksetaan käytännössä 1000 €, edellyttäen että koira lonkka- ja kyynärkuvataan.
(Sopimuksessa sitoutetaan seuraavasti: Normaalihinta 1250€, alennettu hinta 1000 €, alennuksen syy lonkka+kyynärkuvausehto.)


Pennun hintaan kuuluu henkilökohtaista yksilöllistä opastusta, neuvontaa ja koulutusapua tarpeen mukaisesti kasvattajan toimesta. Kasvattaja järjestää myös tapaamisia kasvateille esim. omalla tilalla tai munsteripäivien yhteyteen.


Ilmoitan pentujen omistajat rotujärjestön eli saksanseisojakerhon, sekä Suomen münsterikerhon jäseniksi, jos uusi omistaja ei ennestään niihin kuulu. Ensimmäisen vuoden jäsenyys on näinollen ilmainen ja sitä voi jatkaa halutessaan maksamalla jäsenmaksun seuraavana vuotena.


Pennun hintaan sisältyy junkkari-kokeen osallistumismaksu tai vaihtoehtoisesti jonkin muunomistajanhaluaman samanhintaisen nuo-luokankaer-kokeen osallistumismaksu.


Lisäksi pennun mukana tulee aloituspaketti, jossa mm. leluja, panta + talutin, herkkuja ja ruokaa. (Ruokaa ja tarvikkeita voi ostaa myös erittäin edullisesti lisää)


Pennunsitovasti varanneet(250,- varausmaksuna) saavat jo etukäteen sähköisestirunsaan tietopaketinrodusta, koulutuksesta yms.-Ruokinta- hoito ja kasvatus/koulutusohjeista tulee myös paperilla lyhyt tiivistettyversio pennun mukana, johon on kirjattu myös juuri kyseistä pentua koskeva erityisinformaatio.


Pentu valitaan yhteistyössä tulevan perheen kanssa. Valitsen sopivan tuntuisetomistajat "mutu"- tuntumalla haastattelujen perusteella ja varsinaisia erityisehtoja ei metsästyskäytön ja hyvien koiranpito aikeiden lisäksi ole.


Sopimukseen kirjataan myös: Jos koira aiotaan myydä tai lopettaa, on kasvattajaa informoitava asiasta jakasvattaja voi lunastaa koiratarvittaessa tai avustaa uuden kodin löytämiseksi.

Perinteisiäsijoitus sopimuksia en juurikaan tee, koska se on hankalaa tällaisen käyttörodun kyseessä ollen jakäyttötulosvaatimuksien takia, mutta seuraavanlainen mahdollisuuskin on: Jos narttu osoittautuu jalostuskelpoiseksi, eikä omistajaperhe ole kiinnostunut pennuttamisesta, voimmejälkikäteen sopia nartun vuokraamisestapentueen teettämiseksi kasvattajan piikkiin.(Käytännössä maksan koiranhinnan takaisin ja maksan kaikki pentueeseen liittyvät kustannukset)

 

---

--

---

 ----

-----

-------