Kuulumisia, kuvia yms 2014-16

--

16.1.-14

Tuossa loppuvuodesta jo hiukan vihjailinkin pikkuisesta ylliksestä... ja paljastettakoon nyt hiukan lisää, kun uusi perheenjäsen on kuitenkin jo lähipäivinä kotiutumassa :)

Eli meille on tulossa taloon pentukoira, pitkästä aikaa, kun on nuo omat pennutusyrityksemmeepäonnistuneet totaalisesti ja muutenkaan ei ole mennyt nää koirahommat meillä kuin Strömsössä... Kuvia laitan vasta kun pentu on kotiutunut, mutta sen verran paljastuksia, että turkissa väreinä on kyllä musta ja valkea,mutta korvat ja häntä ovat melkoisesti tanakamassa asennossa kuin viime vuosina on tässä talossatotuttu ;) -Veri ja vietit vetävätkuitenkin edelleen metsään monipuoliseen työhön...Nämä meidän koirasivutkin hiukan uudistuvat sittenperheemme uuden koira-aikakauden alkamisen vuoksi tehden tilaa myös tulokkaalle ja ostinkin jo paljon lisätilaa kuville...

20.1.

Eli nyt on pentu talossa :)Eilen illalla tultiinkotiin pitkän automatkan jälkeenja oikein reipas tapaushan tuo on. Nimestä piti järjestääoikeinäänestys perheessä, mutta ehkä se nyt on sitten tuo "Tira". Tiralle on tehty myös alustavasti oma sivunsa, täydennän sitä sitten myöhemmin paremmaksi. -Kyseessähän on siis venäläis-eurooppalainen laika eli monitoimi-metsästyskoirarotu tämäkin, tosin hirvelle olisi se suurin tavoite ja kaikki muu sitten siihen lisäksi plussana. Suvun puolesta pitäisi edellytykset olla vaikka mihin.

Oma laumamme otti tulokkaan vastaanihan odotusten mukaisesti; Nelli oli heti aivan innoissaan uudesta kaverista ja sehän osaakin olla pientenkin kanssa tosi nätisti ja tilanteeseen sopivasti. Seon ollutjopa oikein äidillisen oloinen pikkuisen kanssa. Miskaa ei kiinnosta vielä pätkääkään, eikähalua olla juurikaan tekemisissä pienen kanssa,mutta kyllä se siitä sitten ajan kanssa lämpiää, kunhan tutustuu pikkuhiljaa (sillä myös alkoi juuri juoksu ja sekin voi hiukan vaikuttaa mielialaan). Carda oli ensinmelko välinpitämättömän oloinen, taisi tarkkailla ensin hiukantulokasta japikkuinenkin kunnioitti laumanvanhinta Cardaa selvästi, mutta tänään iltapäivästä Carda sitten jo suli totaalisestija "adoptoi"tulokkaan omaksi vauvakseen ja innostui hiukan leikiskelemäänkin riehakkaasti pikkuisen kanssa.

4.2.

Cardalla on tänään 13-v synttärit 🙂Teräsmummo se vaan porskuttaa ja pitää laumansa ruodussa, vaikka uusi pikkujäsen välillä aikamoinen riiviö onkin... Carda onneksi vielä jaksaa sillekin kärsivällisesti tapoja opettaa ja Tirakin on oikein fiksu ja oppivainen (kun haluaa), joskin toisaaltamelkoisen omapäinenkin eli sopii mainiosti meille 😋Kasvanutkin on kamalasti jo, voi kun nuo eläinlapset pysyisivät pidempään sellaisina pieninä vauvapallukoina.

--

26.3.

Eipä tässä mitään ihmeitä ole kerrottavana... kaikki neljä koiruuttaovat edelleen hengissä ja voivat hyvin, vaikka jotain pieniä onnettomuuksia jasattumuksiayms. aina välillä tuleekin. Tira kasvaa ja kehittyy tasaisesti, uhmakausia tulee jamenee, energiaa ja tarmoaon sopivan runsaasti. On oppinut jo hyvin tavoille kun on ahkerasti opetettu ja joka paikassa mukana ollut; mm. ampumisista,vieraista paikoista ja ihmisistäei ole moksiskaan. Käytöstavat ja peruskäskyton hallinnassa kohtalaisen hyvin ja käsimerkit ja pillimerkitkin jo osittain. Tästä on hyvä jatkaa ja pakko on myöntää että onhan tää hiukan helpompaa kuin seisojan pennun kanssa, kun ei tarvitse niin paljoa erilaisia asioita valmistella ja opetella etukäteen tulevaa käytäntöä varten.

--

2014

2.6.

Tirasta on tullut jo ison koiran kokoinen ja se saa kaikkiihmiset ihastumaan itseensä fiksun käytöksen ja luonteensa avulla :) Melkoinen keppostelijase on myös ja touhuenergiaa riittää muutenkin, esim. koko yötä ei millään jaksa nukkua vaan viimeistään aamuyöllä on silputtavakaikki sytykepahvit puuhellan edestä tai alettavava kaluamaan rappujen reunaa tai ainakin vingutettava kaikkein äänekkäimpiä leluja...Uhmakausia on ollut ja tottelemisen ehdottomuutta on välillä testailtu, mutta sehän kuuluu asiaan ja eikös parhaat työkoirat ainatulekin niistä jotka eivät oleliian helppoja kotosalla 🤩Mutta kokonaisuudessaan siis hyvin mennytilman suurempia ongelmia ja kovasti jo odotellaan, että päästään metsään katselemaan oikeata riistaakin, pihalla pikkulinnut ja oravat puissa saavat hienon intensiivisenja tarkasti seuraavanhaukunjo irtoamaan, niin eiköhän oikealla riistalla sitten myös.

Nelli ja Carda kävivät taannoin huhtikuussa ryhmänäyttelyssäkin: Nelli oli ROP, sai toisen Sertinsä (oli siis sen toka näyttelykin) ja oli sittenvielä RYP 4. Carda sai ERIn. Nyt täytyyvaan hioa Nellin metsästyskunto kohdilleen ja mennä hakemaan niitä koepalkintojakin. Viime vuosihan meni ihan piloille Nellin sairastumisen takia, mutta nyt se on oikein hyvässä kunnossa ja jopa alkanut taas lihoa helposti kuten ennenkin eli ruokaa saa jo rajoitella. Carda tuossa edelleen porskuttaa, mutta alkaahan sillä jo tahti hidastua ja sää vaikuttaa siihen jo nykyään eli oikein kolealla kelillä lihakset selvästi jäykistyvät. Miskalla alkaa myös olla jomerkkejä vanhenemisesta eli rauhoittumista ja laiskistumista ;)-tosin täyttäähän sekin ensi kuussa jo 9v.

--

Heinäkuu -15

Tällainen pikainen päivitys vain, että henkissä ollaan... Koirat voivat edelleenhyvin eli siis kaikki 4kpl: Carda on jo 14 ja risat, Miskakin 10 täyttänyt, Nelli 5 tai jo lähemmäs6ja Tirppakin 1,5v. Ohessa kuvakin, mutta ei oleihan helppoa saada kaikkia pysymään aloillaan ja katsomaan samaan suuntaan :) joko joku kyllästyy tai toinen innostuu liikaa...


2015

9 / 2015

Teräsmummo Cardakin joutui sitten lopulta luovuttamaan ja siirtyi tuonpuoleisille metsästysmaille 23.9.-15.Edeltävinä viikkoinaennen kuolemaansa se leikki pentumaisen iloisesti kaikkien koiriemme kanssa ja jopa Tirpan ja josta jotenkin aavistelinkin ettäihan piansen aika tulee koittamaan. Viimeisten päivien aikanasille alkoi ilmaantua heikkousoireita ja totesin että nyt aika tuli täyteen. El.lääkärin arvio oli oireiden perusteella että sen sydän alkoi olla loppu eikä enää jaksanut toimia kokoaikaisesti kunnolla, vaikkakin hän totesi että vahva sydän sillä kyllä on ja muutenkin ikäisekseen uskomattoman hyvässä kunnossa. Eihän siitä kukaan muukaan koskaan uskonut minkä ikäinen se oli, kun karva kiilsi ja oli pirteä ja pääsääntöisesti vetreäkin, ajoittaisia takapään lihaskankeuksia lukuunottamatta. Kuollessaan Cardalla oli ikää 14 vuotta, 7 kk ja 19 päivää, kunniotettavat lukemat ja mikä parasta se oli saanut elää koko elämänsä pääsääntöisesti täysin terveenä. Ja aivanviimeisiin hetkiin asti se myös söi omilla hyväkuntoisilla hampailla innokkaasti luitakin yms.Carda sai nukahtaa rauhassa omalle pedille viereeni, omaan autoon tutun eläinlääkärin pihalla ja muistelinkin siinä että pitkä aika ja taival on tultu siitä kun yli 14 vuotta sitten sen ensimmäiseen rokotukseen sinne pentuna vein ja vakuuttelin siitä tulevan vielä ison ja hyvän metsästyskoiran ja sellainen siitä todellakin tuli. Loppuun saakka se oli myös koiralaumamme pomo ja senpaikan otti heti tyttärensäNelli, kuten olin etukäteen arvellutkin. Carda on nyt tuolla muiden koiriemme joukossa omenapuiden takana, mutta Cardalle olin varannut oman paikan rivin "ylimmäisenä" joaikoja sitten, sen verran spesiaali tapaus se on ollut.


--


--


--


--


--

--

--

Kesällä, heinäkuussa kävivät Miska ja Tira näyttelyssäkin, mutta jostain syystä molemmat sattuivat ontumaanjuuri silloin ja saivat EVA:t. Tosin Miskan ontuminen ei nytehkä ihan oikeata ontumista ollut,koska satoi vettä ja sitä nyt ei huvittanut muutenkaan liikkua lainkaan kehässätai muuallakaan taivasalla, vaan oli ihankäsijarru päällä kokoajan.Tirppa sen sijaan ontui kyllä takajalkaa myös kehän jälkeen. Molemmista tuomarit (eri kehät ja tuomarit) kyllä muuten pitivät ja kehuivat kovasti rakennetta ja harmittelivat ontumisia.


12.11. 2016

Pitkästä aikaa vähän päivitystä tänne: Nelli odottaa pentuja, joita odotellan syntyväksi joulukuun puolivälissä... Isänä Korpiaallon Skeletor. "Pentuja" - sivulta löytyy lisätietoja


Cardan, vahvanlaumanjohtajankuoleman jälkeen on koirien keskinäiset välit välillä kiristyneet ja aiheuttaneet riitojakin. Ensin riitaantuivat Tirppa ja Miska ja niitä ei uskalla jättää enää keskenään ollenkaan vahtimatta, mutta esim. lenkillä voivat kyllä kulkea taluttimissa kylkikyljessä edelleen... Nelli pysyi pomona ja pisti Tirpan kuriin kerran oikein kunnolla, jonka jälkeen asia oli sillä selvä, kunnes Nellin kiiman ja astutuksen aikaan alkoi pinnat kiristyä Nellin ja Tirpankin välillä ajoittain. Välillä oltiin kavereita ja välillä ei ja erossa alettiin heitä pitää, paitsi Nelli välillä kiipeilee Tirpan tarhaan ja toimeentuleminen vaihtelee.

24.11.-16

Pentuja sivulle lisätty mm. kuvia ja albumeihin myös ja muutenkin hiukan sivuja järkätty.

Nelli voi paksusti ja hyvin. Jännityksellä odotetaan viimeiset viikot...

Pennut syntyivät 15.12.-16 !!!

9 Reipasta isomunsterin alkua; 3 poikaa ja 6 tyttöä

Pennuille tehty oma sivu ja kuva-albumi, joihin päivitelen tietoja ja kuvia

23.12.

Yksi pieni tyttö menehtyi joukosta pois, mutta muut 8 pentua kasvavat ja kehittyvät hyvää vauhtia

--
   

--

        --

--

--

--

--

--

--

---       

--

--

--

--

--

---