TARMOKAS - isomünsterinseisojat

Tervetuloa TARMOKAS kennelin kotisivu osioon.  Tarmokas -sivut siirtyvät pikkuhiljaa, kunhan ehdin, tänne samojen sivujen  yhteyteen maatilan, yrityksen ja kaikkien muidenkin eläintemme kanssa käytännöllisyys syistä. -Ja jotta päivittäminen olisi edes hiukan helpompaa ja saisin pidettyä paremmin ajantasalla. Ulkonäkö ja asioiden sijoittelu voi hiukan muuttua ja jotain pikkujuttuja jää pois, kun ei enää onnistu uuden kotisivupalvelimen kanssa.


Tämän koirasivusto osion kokoaminen on melkoinen urakka ja kaikki kuvatkin pitää ladata uudelleen tietsikalta eli kärsivällisyyttä... Pikkuhiljaa täydentyy...  Vanhat Tarmokas- sivut löytyvät vielä vuoden 2024 loppuun asti, mutta tuoreita tietoja en sinne enää päivitä. 

Näillä sivuilla päätähtinä ovat isomünsterinseisojamme, joita on ollut meillä keväästä 2001 lähtien. Mukana seikkalee välissä myös yksi venäläis-eurooppalainen laika, joka jäi toistaiseksi ainokaiseksi rotunsa edustajaksi meillä. Ennen meillä oli saksanpaimenkoiria, joita näkyy vanhimmissa kuvissakin mukana.


*Omilla koirillamme ja syntyneillä pentueilla on kullakin omat esittelysivunsa


*Ajankohtaisia tapahtumia, kertomuksia yms. löydät kuulumisia ja kuvia-sivuilta. 

*Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, löytyy sivuilta runsaasti kuvia monenmoisista vuosien varrella tapahtuneista kuvateksteineen.

Miten tähän on tultu...

Meillä oli aiemmin saksanpaimenkoiria ja olin harrastanut nuoresta lähtien palveluskoiratouhuja niiden kanssa, mutta ex isännän innostuttua metsästyksestä tuli vaihto metsästyskoirarotuun ajankohtaiseksi vuosituhannen vaihteessa. Rotua miettiessämme etusijalla oli pienriistanmetsästys ja toiveena monipuolinenkoira metsästystoveriksi, sekä tarpeeksi luonnetta ja kokoa omaava rotu. "Saksanseisojiin" päädyttiin ja niistä etenkin pitkäkarvaisiin versioihin. Mustankirjava väri miellytti eniten.

Isomünsteristä tuli sitten rotumme, kun hain Cardan Saksasta huhtikuussa 2001,noin 10viikkoisena. Sen kanssa opeteltiin ja tutustuttiin kanakoiran kanssa metsästykseen. Carda olikin tosi mahtava opettaja; se oli varhaiskypsä ja tuntui osaavan kaiken jo itsestään, eikä se mennyt ainakaan pahasti piloille meidän opetellessa hommia. Se oli uskomattoman lahjakas kaikenlaisen riistan kanssa ja juuri sellainen ihanjoka sarallesopiva monitoimikoira jollaista olimme toivoneet. Koiran myötä minäkin innostuin metsästyksestäja siitä lähtien se on ollut koko perheen hyötyharrastuksena, josta saamme myös perunalle lisuketta ruokapöytään. Ja vaikka kuviot mm. perheen suhteen ovat muuttuneet, on IMS pysynyt rotunani ja Cardasta lähtenyt sukulinja voimissaan.

Hirvikoiraa oli useampaan otteeseentullut mietiskeltyä erinäisistä syistä ja lopulta ajatukselle lämmettiin kun keksimme että rotuna tulisikin olemaan monikäyttömetsästyskoira, jota voisi ottaa mukaan moneen muuhunkin. 2014 tammikuussaasia sitten toteutui kun perheeseen kotiutui v-e laika "Tira". Tosin erinäisistä syistä johtuen Tirppa jäi toistaiseksi viimeiseksi hirvikoiraksi meillä ja sitä ei myöskään voitu käyttää jalostukseen terveyssyistä.

Itse pidän vahvaluontoisista ja voimakkaan riistavietin omaavista koirista ja sellaisia omat koirat ja kasvatit pääsääntöisesti ovatkin. -Eivät ehkä helpoimmasta päästä käsitellä ja kouluttaa, mutta eipä lopu rahkeetkaan heti kesken... :)

Ensimmäinen isomünsterinseisoja - pentue syntyi 2005 ja kennelnimi Tarmokas lisättiin pennuille jälkikäteen 2007.


Taru Lamminen , Pusula (aiemmin Vihti)
p. 0400 - 727 750
mailto:taru.lamminen@hotmail.com


Toivottavastinäiltä sivuiltalöytyy mukavaa luettavaa ja katsottavaa. Olen tarkoituksella jättänyt mm. sukutaulut yms pois, koska ne on helposti löydettävissä SSK:n tietokannasta tai vaikkapa SKL:n koiranetistä. Myös itse rodusta löytyy kattavasti tietoa münsterikerhon sivuilta. (Jos olet kiinnostunut rodusta, lue ehdottomasti jalostuksen tavoite ohjelma!) 

Tietoa yleisesti IMS( Isomünsterinseisoja /Große Münsterländer / Large munsterlander ) rodusta ja viralliset tiedot koiristamme löytyy:

munsterikerho.com: Pieni- ja isomünsterin seisojien rotukerho ja sivustolta löytyy paljon tietoa rodusta, hyviä linkkejä ...

saksanseisojakerho.fi: Virallinen rotujärjestö., jonka Tietokannasta löytyy mm. koirien sukutaulut, koe- ja näyttelyarvostelut ja paljon muuta

SKL:n Koiranetissä on kaikki viralliset suku- ja jälkeläistiedot, tulokset yms...

Tietoa ve laikasta( venäläis-eurooppalainen laika / Russko-europeiskajalaika ) ja viralliset tiedot löytyy:

Suomen laikajärjestö

SKL:n koiranetti


Kaikki sivuilla olevat kuvat: Taru Lamminen, ellei toisin mainita.


   

--

        --

--

--

--

--

--

--

---       

--

--

--

--

--

---